Пъдпъдъчи апетайзър

Това наистина не го очаквах!

Комбинацията от пъдпъдъчи яйца със соев сос беше У-НИ-КАЛ-НА! Горещо ви я препоръчвам! Приготвя се за минути и както вече ми потвърдиха – чудно върви както с вино, така и ракийка 🙂 Следващия път ще пробвам с кокоши яйца и ще ви кажа дали ми е харесало. А ако някой от вас реши да го направи преди това, да казва мнение! 🙂

Бързо, лесно, вкусно!

Необходими продукти за Апетайзър с Пъдпъдъчи Яйца:

  • Кора пъдпъдъчи яйца – 12 броя;
  • 1/4 ч.ч. ябълков оцет;
  • 1/3 ч.ч. соев сос Kikkoman;
  • 1/2 ч.ч. Понзу Цитрус соев сос Kikkoman – много приятно лимонов аромат и придаде на яйчицата вкусен завършек;
  • 1/3 ч.ч. мед;
  • сусам за поръсване;
  • скилидка чесън;

Начин на приготвяне:

  1. Сваряваме яйцата и ги обелваме;
  2. В блендер слагаме всички останали продукти без сусама и чесъна и разбъркваме добре;
  3. Обелените яйчица, скилидката чесън (обелена) и соса слагаме в бурканче и затваряме. Оставяме за една нощ в хладилник да се мариноват.
  4. Сервираме и поръсваме със сусам.

Да ви е сладко!

Включете се в играта Хубавата храна обича Kikkoman! Сгответе тази със соев сос Kikkoman или измислете своя традиционна рецепта със соев сос Kikkoman, снимайте и качете в уебсайта на играта в Блоговодител от ТУК! Вижте как ТУК.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s