Крем супа с червено цвекло и соев сос

В последните месеци от годината, когато навън е ту студено, ту грее слънце е перфектният момент за топла супичка! Много е приятно да се сгрееш с една купичка щастие, докато навън вали, да слушаш шума на капките, удрящи се в прозорците… ах, идилия!

Днешното ми предложение участва в играта на Kikkoman и докато хапваш вкусно-вкусно, може да печелиш и чудни награди! Ето ТУК съм обяснила какви са условията на играта и как можеш да се включиш.

Червеното цвекло е абсолютният ми фаворит този сезон, измествайки тиквата от челната позиция. Няма да се впускам в детайли какви са полезните му свойства, защото те са много, но някои от тях са, че се бори с рака, намалява риска от сърдечно съдови проблеми и влияе благоприятно на зрението.

Супичката беше импровизация и не съм следвала конкретна рецепта, но цветът се получи веднъж, а вкусът нямаше равен! Количеството стигна за около 4 порции, а ето и как я направих…

Необходими продукти:

  • Един брой прясно голямо червено цвекло;
  • 3-4 моркова;
  • 200 гр. тиква;
  • Сол на вкус;
  • 1 ч.ч. кокосово мляко (може да използвате обикновено прясно мляко или да го пропуснете изобщо);
  • 3-4 с.л. кокосово масло (може и с обикновено краве масло);
  • 3-4 с.л. соев сос Kikkoman;
  • Около 100 гр. козе сирене;
  • Две филийки хляб;
  • Копър или друга зелена подправка, която обичате;
  • 1 с.л. белен сусам;

Начин на приготвяне:

  1. Обелвате червеното цвекло, морковите и тиквата и ги нарязвате на кубчета.
  2. Слагате ги в тенджера и заливате с толкова вода, колкото е необходима, за да покрие добре зеленчуците. Варите ги, докато омекнат.
  3. Когато са готови, изливаме водата, в която са се варили, но не я изхвърляме. Може да я сложите в друг съд.
  4. Пасирате зеленчуците, добавяйки им кокосовото масло и соевия сос. Започвате да добавяте кокосовото мляко, докато стигнете консистенцията, която искате. Може да добавите повечко от водата и никакво мляко или обратното. Въпрос на вкус.Оставяме настрана.
  5. Нарязваме филийките хляб на кубчета и ги запичаме на горещ тиган с незалепващо покритие. Може да добавите няколко капки мазнина.
  6. Нарязваме козето сирене на малки кубчета и оставяме настрана.

При сервиране поръсваме с хлебните крутони, парченца козе сирене, малко от сусама и накъсваме свежа подправка.

Да ви е сладко!


ИГРАТА ПРИКЛЮЧИ!!!

Включете се в играта Хубавата храна обича Kikkoman! Сгответе тази със соев сос Kikkoman или измислете своя традиционна рецепта със соев сос Kikkoman, снимайте и качете в уебсайта на играта в Блоговодител от ТУК! Вижте как ТУК.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s