Курабийки с бял шоколад

Стара рецепта с нов прочит!

Бяха ми се дояли от тези бисквитки с бял шоколад и макадамия, но реших да направя някои промени в рецептата и на финала имах вкусни курабийки с бях шоколад. Облизахме си пръстите! И вие ще направите същото, обещавам! 🙂

Необходими продукти:

  • 1/2 ч.ч. масло на стайна температура;
  • 1/2 ч.ч. кафява захар;
  • 1/4 ч.ч. бяла захар;
  • 1 голямо яйце;
  • 2 ванилии;
  • 2 ч.ч. брашно;
  • 4 ч.л. чаревично нишесте;
  • 1 ч.л. сода;
  • Щипка сол;
  • 1/2 ч.ч. бели шоколадови капки – ако нямате, може да ги замените с нарязан бял готварски шоколад, както направих и аз;

Начин на приготвяне:

  1. Загряваме фурната на 180С. Застиламе тавичка с хартия за печене и оставяме настрана.
  2. Разбиваме маслото със захарта до пухкав крем. Добавяме яйцето и ванилията, а след тях сухите съставки и разбъркваме добре.
  3. Накрая прибавяме шоколада и разбъркваме отново, за да се разпределят равномерно.
  4. Използвайки лъжица за сладолед или обикновена супена лъжица, загребваме от сместа и оформяме топка. Подреждаме топките върху тавичка, в която сме сложили лист хартия за печене.
  5. Прибираме тавата в хладилник за 30тина минути.
  6. След това печем без вентилатор за 10-12 минути*. Оставяме да изстинат за около още 5-7 минути в тавичката. Използвайки шпатулка, внимателно прехвърляме върху решетка, за да изстинат.

 

Да ви е сладко!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s