Доминикански Царевичен Хляб

Част втора от представянето на доминикански рецепти следва 🙂

В първата публикация ви споделих рецептата на вкусен и ароматен доминикански десерт Арепа. Ако сте го пропуснали, може да го видите тук: линк

Необходими продукти:

  • 2 ч.ч. кондензирано неподсладено мляко;
  • 2 ч.ч. царевично брашно;
  • 3 големи яйца;
  • 1/2 ч.ч. меко масло;
  • 2 с.л. царевично нишесте;
  • 1 ч.л. сол;
  • 1 с.л. бакпулвер;
  • 1 ч.л. канела;
  • 1/2 ч.ч. захар;

Начин па приготвяне:

  1. Смесваме млякото и царевичното брашно и оставяме за 1.5 часа.
  2. Прибавяме им останалите продукти и размесваме хубаво.
  3. Намазваме форма за хляб с масло и застиламе с хартия за печене.
  4. Изсипваме сместа и печем около 40-45 минути на 160С.

Оставяме да изстине преди да разрежем.

Да ви е сладко! 🙂

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s