Бурбонска Панакота

Допреди време панакотата не беше десерт, който събуждаше някакъв интерес в мен. Да, вярно, че е много вкусен, но ми се струваше скучен, заради приготвянето. Но това беше допреди седмица, когато не направих последната доза. Реших да се отдам на импровизации като направих базовата смес за панакота, а след това добавих различни вкусове и съставки. На финала имах няколко различни вида от десерта и ще ви ги представя в няколко поста.

Както се казва – “Наздраве” за лесните и бързи десерти! 🙂

Необходими продукти:

  • 2 ч.ч. сметана;
  • 1 шушулка ванилия;
  • ½ ч.ч. мляко;
  • ½ ч.ч. тръстикова захар Krina;*
  • 1 1/2 ч.л. желатин;
  • 2 ч.л. вода;
  • Сезонни плодове за сервиране;
  • Няколко супени лъжици домашно сладко;

*Това не е платена реклама! Използвала съм продуктите и съм се убедила в качеството им. Не бих препоръчала продукт, който не съм тествала лично!

Начин на приготвяне:

1. Разтваряме желатина във водата и оставяме да набъбне за около 5 минути;
2. Слагаме в касерола сметаната, млякото, кафявата захар и изсрътгваме семенцата от
шушулката ванилия и оставяме леко да заври.
3. Сваляме от котлона и изчакваме 15 минути да поизстине. Добавяме разтворения желятин и разбъркваме добре.
4. Изсипваме в силиконови формички и прибираме в хладилник за няколко часа.
5. За сервирането затопляме леко сладкото и го изсипваме в чинийка с помощта на супена лъжица. Слагаме панакотата и декорираме по избор със сезонни плодове.

Да ви е сладко! 🙂

Както всички от вас, които са посетили блога в последния месец, знаят, блогът е номиниран в Петите Годишни Награди на Блоговодител за Кулинарни блогъри в две категории – “Топло от фурната” и “Кулинарни пътешествия“. Всички вие, които четете блога, сте жури и давайки своя глас, ще определите победителите. Ще съм ви изключително благодарна да дадете своя глас за мен  🙂

За да гласувате:

  1. Ще трябва да се регистрирате на сайта на Кулинарните награди тук: регистрация
  2. След това да се впишете в сайта с потребителското име и парола от регистрацията
  3. Ще видите всички категории, в които може да гласувате
  4. За да гласувате, трябва да отворите всяка категория, за да видите всички номинирани и да изберете блогът, който подкрепяте, и да маркирате бутон “Гласувай”.
  5. CakeAndPancake е номиниран в две категории, към които съм дала директен линк (долу). Всички вие, които четете това, сте журито и от вас зависи кой ще стигне на финалната права. Благодаря ви, че ви има и посещавате местенцето ми ❤ :
    https://kulinarninagradi.com/nominacii/toplo-ot-furnata/3/
    и
    https://kulinarninagradi.com/nominacii/kulinarni-pyteshestvija/10/

Последвай ме в Instagram, там ще споделям места, които посещавам, рецепти, които ще сготвя и магазините и продуктите, които използвам (Кликни върху картинката) :


Ако тази рецепта ви е харесала, ще се радвам да я споделите с приятелите си. Може да използвате бутончетата по-долу:Backhand Index Pointing Down on Samsung
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s