Проект “Вкусно и полезно”

Съвсем наскоро мили хора от био магазин Зелен (www.zelen.bg ) се свързаха с мен, за да участвам в проект, който са стартирали. Проектът се казва “Вкусно и полезно”, чиято цел е да покаже, че полезното хранене не винаги е трудно. И тъй като знаете, че аз съм заклет шокохолик, не бих изневерила на любимите си десерти и този път! Фокусирах се върху това рецептите да са лесни и бързи за приготвяне, тъй като проблемът с времето е едно от най-честите оправдания, зад който се крием, когато се прибягва до пакетирани храни с не толкова известен произход. Докато разглеждах сайта, останах приятно изненадана какво невероятно разнообразие от продукти има! Продукти като оризов сироп, който съм виждала само през океан в био магазините и още много други! В крайна сметка се спрях на кленов сироп, с който за първи път готвя и да ви кажа – страхотен е!

Отдавна не бях приготвяла суров десерт, защото все не можех да докарам тази кадифена текстура, която да се топи в устата и накрая се отказах. Сега реших да рискувам и, както се получава обикновено – който рискува, печели!

Десертът е ВЕДНЪЖ и горещо ви го препоръчвам!

С любезното съдействие на екипа на био магазин Зелен получих чудни продукти, с които приготвих нещо изключително бързо, лесно и вкусно!

В следващите няколко публикации ще ви представя идеите си и ще се радвам да споделите мнения!

Шоколадов фъч с основа от фурми

Необходими продукти:

За основата:
1 ч.ч. обезкостени сушени фурми;
1 ч.ч. сушени червени боровинки;
2/3 ч.ч. суров шам фъстък;

За фъча:
2/3 ч.ч. какао;
2/3 ч.ч. кокосово масло от Dragon Superfoods;
2/3 ч.ч. кленов сироп Smart Organic или оризов сироп;

Начин на приготвяне:

1. Основата приготвяме като сложим всички продукти в блендер и смелим до дребни парченца.
След това оформяме топка с ръце. За да е по-лесно и да не лепне, може да намокрите леко ръцете си с вода. Така оформянето ще е по-лесно.
Топката не трябва да се рони.
Застиламе малка тавичка с хартия за печене и върху нея разстиламе с ръце основата, притискайки към дъното.

Оставяме настрана, за да приготвим фъча.

2. За приготвянето на фъча трябва да разтопим кокосовото масло.
Може да разбърквате с вилица или миксер за по-гладка консистенция.
Прибавяме какаото и кленовия сироп към маслото и разбиваме добре до гладка смес. Ако бихте искали да е по-сладко, прибавете още малко кленов сироп.
Изсипваме върху основата и прибираме в хладилник за 2 часа.

Преди сервиране режем на малки парченца.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s