Да цопнеш в ледената вода

Интересно е как можеш да разбереш, че вървиш по тънък лед, едва когато цопнеш в ледената вода. Навярно ви се е случвало подобно нещо или сте изпадали в сходна ситуация. Приятелството поставя определен модел на комуникация още докато то се е оформяло като такова. Смятам, че да си приятел с някого е възможно само, когато и двете страни са искрени и открити. Общо казано, всеки е себе си. Не се сърдим на различното мнение или разбиранията. От друга страна след като е дългогодишно това познанство, то дава право да говорите още по-свободно. Но когато дойде момент, в който засегнеш тема, която е крайно болезнена и бръква в душата на другия до краен предел, но в същото време продължиш да се държиш толкова свободно и искрено, това може да ти изиграе лоша шега. Озоваваш се в ледената вода без да си разбирал, че ходиш по тънкия лед и това идва толкова изневиделица, че студът те вледенява и сковава дотолкова, че времето ти за реакция се стопява до милисекунди преди нещата напълно да приключат. Дългогодишното познанство и неизбежната промяна у човека не вървят ръка за ръка и само едното е абсолютно сигурно, другото зависи от нас. Но какво става, когато в крайна сметка стъпиш накриво в очите на приятеля си? Или когато той гледа на теб като на човек отпреди години и всъщност не е разбрал, че ти и/ли той сте израснали със собствените си разбирания и схващания?

В живота идват тези неприятни моменти, когато ледът е бил прекалено тънък, за да издържи тежките думи, а плуването в леденостудената вода е невъзможно, а другият не подава ръка, за да помогне. Не е приятно. Оставя горчив вкус на обида и съжаление. В крайна сметка опитът учи и ако съумееш да си извадиш поука и да се дистанцираш от ситуацията, за да анализираш и да не повтаряш грешката си, ще излезеш победител, колкото и болезнено да е.

За днес съм ви подготвила нещо, с което да подсладите деня си, ако сте в такава ситуация, защото няма магическа пръчка за лекуване, но вкусната храна винаги помага.

Шоколадов чийзкейк

Необходими продукти:
/20см форма/

За основата:

  • Около 150 гр обикновени бисквити;
  • 6-7 с.л. масло;

За чийзкейка:

  • 1/2 ч.ч. мляко;
  • 2 ч.ч. шоколад;
  • 1 ч.л. нес кафе;
  • 3 опаковки крем сирене Филаделфия;
  • 1 ч.ч. захар;
  • 4 яйца;
  • ванилия;
  • 2 с.л. брашно;
  • 2 с.л. какао.

Начин на приготвяне:

  1. Загряваме фурната на 190С.
  2. Приготвяме основата като смиламе в блендер бисквитите и маслото до получаване на фина смес. Изсипваме я във формата за печене и притискайки с ръце, оформяме борд и дъното. Печем за около 10тина минути.
  3. За чийзкейка смесваме млякото и шоколада, който сме нарязали на парченца в касерола.
    Слагаме на котлона, за да разтопим шоколада и им прибавяме нес кафето.
  4. В купа смесваме крем сиренето и захарта и разбиваме до получаване на пухкава смес.
  5. Към крем сиренето прибавяме яйцата едно по едно като разбиваме добре след всяко. Следва ред на ванилията и брашното. Бъркаме за още 2-3 минути.
  6. Накрая добавяме и сместа с разтопения шоколад на бавна струя и при непрекъснато бъркане.
  7. Изсипваме готовата смес върху основата и печем около 45 минути.
  8. Когато е готов, не изваждаме веднага от фурната. Изключваме я и отваряме вратичката, за да изстине и да няма рязка смяна на температурата.
  9. Поръсваме с какао, когато е изстинал напълно.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s