Паста Бианко Пепър

Тази паста беше представена в последния брой на списание SOintoFood, което може да разгледаш тук . Да се похваля, че имам радостта да съм част от талантливия му екип в последните няколко месеца и се надявам, че ще успеем да ви радваме все повече с хубави сезонни рецепти и вдъхновяващи фотоси.

След пътуването до Италия съм абсолютно убедена, че паста мога да ям навсякъде и по всяко време. Независимо дали е прясна или не. Любовта ми към това тесто, без значение дали е под формата на спагети, пене, лазаня или каквото и да е друго (все пак има над 200 вида паста), ще е вечна. Тази рецепта е много лесна и бърза, само трябва да й добавиш чаша вино, за да допълниш вкусовете и ароматите.

Паста Бианко

Необходими продукти:

  • (За 3 порции)
  • 1/2 пакет талиатели;
  • 75 гр. масло;
  • 2-3 скилидки чесън;
  • Пазмезан;
  • Цял черен пипер;
  • Пресен босилек;
  • Сол;

Начин на приготвяне:

Сваряваме пастата, както е описано на опаковката.
Нарязваме на дребно чесъна.
Слагаме половината от маслото и чесъна в тиган. Когато чесънът добие златен цвят, сваляме от котлона и слагаме другата половинка от маслото. Бъркаме енергично, но внимателно, докато се разтопи втората половинка.

Слагаме пастата при маслото и разбъркваме добре. Посоляваме на вкус и поръсваме с черния пипер. Нарязваме част от пресния босилек и го разбъркваме с пастата.

Слагаме в чинии и настъргваме пармезан. Декорираме с останалия пресен босилек.

Да ви е сладко!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s