Лефкада, Гърция

Навън застудя и започнаха валежите, но това не пречи да гледаме снимки от тазгодишното море до Гърция. Не бяхме посещавали Лефкада, но ако трябва да я сравня с другите курортни места, на които сме били, може би Корфу засега е фаворит.

Разбира се, водата не е по-малко синя и чиста, плажовете са си все така каменисти, рибата е прясна, няма чак толкова туристи, но освен, ако не сте в някое от селата или градчетата, движението е само с автомобил. Но това е въпрос на предпочитания 🙂 Ако искаш да се разхождаш вечерно време, трябва да отидеш с колата до градчето. За информация: ние бяхме в близост до Сивота. Плажовете бяха малки и на най-известните няма как да си намерите места, ако не сте там по ранни зори. Излежаването на камъните си е цял антицелулитен масаж, но след първия час започва да става болезнено 🙂

Вилата, която бяхме наели, беше с изглед към морето и с хубав басейн. Стаите гледаха към морето и имаха страхотна гледка! Единственият недостатък беше, че трябваше да караме по черен път за около 4-5км, докато стигнем до нея.

Впечатленията ми са, че като цяло повечето вили се намират на такива места и препоръчвам, ако имате път натам следващото лято, да сте с високопроходим автомобил. Леките коли нямаха голям шанс.

Advertisements

3 thoughts on “Лефкада, Гърция

  1. Обичам разкази за пътешествия, тези сини, кристални води…в който слънчевите лъчи танцуват. Вилата също изглежда чудесно.,но тези камъни и малкия плаж, … Обичам ситен пясък и безкрайна гледка на пуст плаж 🙂

    Like

  2. О, сини мечти!:) Острови, море и приключения… Прекрасни снимки, благодаря ти!

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s