Лесна Пухкава Ванилова Торта

След като морето мина и замина още в началото на Юли, а с него и последната ми отпуска за годината, сблъсъкът с работата беше като челен удар в стена. И тъй като кошмарът не беше достатъчен, се наложи да направя две поредни седмици с по 6 работни дни (плюс съботите) дирекшън след морската ваканция. И въпреки това не трябва да се отказваме и както е казал небезизвестният кадър на българския елит “продължаваме напред”, та и аз така. Не се отказах и в единствения ми почивен ден (неделя) вместо да реанимирам цял ден и да се излежавам приятно, запретнах ръкави и “сътворих” няколко вкусотии (за да бъдем по-точни – 4 на брой!) . Вярно, че това ми доставя огромно удоволствие (яденето след това още по-голямо), но болката в крайниците след няколкото часа стоене прав не е за подценяване. Но няма да се впускам в излишни подробности за болежките ми. Сега остава само да намеря точното време, в което да публикувам всичко.

Следващите няколко рецепти са изключително лесни (все пак ги забърках за 1 ден!). Така че би трябвало да успееш да приготвиш все една от тях и да имаш време да си платиш сметките; да изведеш кучето (а и себе си) на разходка; да напазаруваш за седмицата; да се видиш с някой и друг приятен човек и да си помързелуваш и то само за един ден! 🙂

За днес съм избрала нещо, което ми хареса много с простотата си на приготвяне. Ето и какво е то:

Лесна Пухкава Ванилова Торта

Необходими продукти:

  • 200 гр. брашно;
  • 250 гр. меко масло;
  • 2 ч.л. сода;
  • 4 яйца;
  • 60 мл. прясно мляко (80мл., ако яйцата са малки);
  • Щипка сол;
  • Ванилия;
  • Кора от лайм;
  • Шепа боровинки;
  • 1 ч.ч. захар;

Продукти за крема:

  • 150 гр. маскарпоне;
  • 150 гр. крем сирене “Филаделфия”
  • Около 1 ч.ч. пудра захар;

Начин на приготвяне:

  1. Загряваме фурната на 180С. Намазваме с масло и покриваме с хартия за печене дъното и стените на кръгла форма за печене.
  2. Пресяваме всички сухи съставки.
  3. Разбиваме маслото със захарта до пухкав крем. Добавяме им едно по едно яйцата и разбъркваме добре. Накрая прибавяме и ванилията.
  4. Пресятите сухи продукти ги изсипваме при маслената смес като редуваме с млякото. След още малко разбиване трябва да имаме хубава хомогенна смес.
  5. Изсипваме я във формата и печем около 45 минути или до суха кечка.

След като е изстинал блата, разбиваме крем сиренето, маскарпонето и пудрата захар. Мажем тортата отгоре и изсипваме боровинките. Настъргваме малко кора от лайм.

Да ви е сладко!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s