Голяма бисквита със слънчогледови семки

Надявам се, че и при вас лятото тече с пълна сила. Морета, планини, пикници, барче, кино, разходка и всякакви такива приятни неща. И ако това е така, съм сигурна, че не се задържате за дълго в кухнята (като мен). Затова и ви предлагам нещо бързо, лесно и вкусно 🙂

Голяма бисквита със слънчогледови семки

Необходими продукти за основата:

  • 1 ч.ч. + 2 с.л. брашно от спелта;
  • 1/3 ч.ч. кокосово масло (разтопено на стайна температура);
  • 2 ч.л. меласа;
  • Кора от 1 лимон;
  • 1/4 ч.л. морска сол;

За топинга:

  • 1/3 ч.ч. сухи боровинки;
  • 3/4 ч.ч. сурови слънчогледови семки;
  • 1/4 ч.ч. меласа;
  • 2 с.л. кокосово масло;
  • 1/4 ч.л. моркса сол;

Приготвяне:

  1. Загряваме фурната на 180С. Приготвяме си или една голяма тавичка с дължина около 18см и широчина около 8см, или използваме формичките за мъфини (ако искате да не е една голяма бисквитка). Която и форма да изберете, покриваме с хартия за печене.
  2. Смесваме добре всички съставки за основата: разтопеното кокосово масло с брашното от спелта, солта, меласата и цитрусовата кора.
  3. Сипваме тестото във формата, която сме си избрали и притискаме с лъжица или с ръце, за да я оформим по-добре.
  4. Смесваме всички продукти за топинга и го изливаме върху основата.
  5. Слагаме във фурната и на 15тина минути проверяваме. Когато отгоре добият приятен златист цвят, значи са готови.
  6. Оставяме да изстине върху решетка напълно и е готово за консумация.

Да ти е сладко!

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s