Оризов кекс с бяло вино

Десертите и виното! Каква по-добра идея да съчетаем две любими неща в едно?

Ако и на теб ти е интересно как се случва това, виж по-долу …

п.с. Мисля да пробвам и с червено вино, и с розе. Мисля, че вкусовете ще са много нетрадиционни 🙂

Необходими продукти:

  • 1/2 ч.ч. олио (разтопено масло);
  • 2 големи яйца;
  • 1 ч.ч. захар + 1/3 за топинга;
  • 1/2 ч.ч. бяло вино (ако не искаш да използваш вино, замени го с портокалов сок);
  • 1 1/4 ч.ч. оризово брашно;
  • 1/2 ч.ч. бяло брашно;
  • 2 ч.л. бакпулвер;
  • 1 ч.л. сол;
  • Кора от портокал;

 

Начин на приготвяне:

Загряваме фурната на 195С и намазваме с масло форма за кекс, и покриваме с пекарска хартия.

В купа смесваме олиото, яйцата, 1 ч.ч. захар и виното. Добавяме брашната, бакпулвера, солта и портокаловата кора. Разбъркваме добре и изсипваме във формата за печене.

Поръсваме със захар и печем около 45 минути или до суха клечка.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s