Лимонови барчета

Свежест и още свежест лъха от тези симпатични лимонови барчета. Особено със затоплянето на времето, ароматът на лимон и масло, идващ от кухнята, е абсолютно очарователен! Дали с кафе, с чай или с чаша вино, този десерт ще пасне като по мярка.

Необходими продукти:

1 2/3 ч.ч. брашно;
1/2 ч.ч. пудра захар;
1/2 ч.л. сол;
Кора от един лимон;
130 гр. масло, на стайна температура;
4 яйца;
1 ч.ч. кристална захар;
3/4 ч.л. бакпулвер;
2/3 ч.ч. прясно изцеден лимонов сок;
Пудра захар за поръсване;

 

Начин на приготвяне:

Загряваме фурната на 170С.
Намазваме с масло форма за печене(20см/15см или кръгла с диаметър около 18см) с падащи стени и застиламе с хартия за печене.

За да приготвим основата смесваме 1 ч.ч. брашно, пудрата захар, солта и лимоновата кора и смесваме с блендер или бъркаме с вилица. Добавяме маслото и разбъркваме отново.
Изсипваме тази смес във формата за печене и притискайки с ръце, оформяме основата.

Поставяме формата на средна решетка във фурната и печем около 15тина минути.
Когато е готова, изваждаме от фурната и оставяме леко да изстине.

За лимоновия блат смесваме яйцата, кристалната захар, бакпулвера, лимоновия сок и останалото брашно.
Изсипваме готовата смес върху основата и връщаме във фурната да се запече за около 20-25 минути.

Изваждаме от фурната и оставяме да изстине за поне 20 минути. Поръсваме с пудра захар и разрязваме.

Съхранява се в хладилник.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s