Чийзкейк “Червено кадифе”

Блоговодител

Мислех си да ви говоря за това колко вкусен ми се получи този чийзкейк и как може да бъде разнообразен и пак ще се получи нещо много апетитно, но се отказах.

Ще ви оставя да го приготвите и сами да се убедите.

Необходими продукти:

  • 350-380 гр. какаови бисквити;
  • 40 гр. бадемово брашно;
  • 120 гр. меко масло;
  • Какао за поръсване;
  • 250 гр. крема сирене;
  • 200 гр. рикота;
  • 130 гр. пудра захар;
  • 3 яйца;
  • Ванилия;
  • 150 гр. черен шоколад;
  • ~1 с.л. сладкарска червена боя;

Начин на приготвяне:

Разтопяваме шоколада на водна баня и го оставяме да поизстине.

Смесваме бисквитите, бадемовото брашно и мекото масло в блендер и смиламе до хомогенизиране. Изсипваме сместа във форма за торта с падащи стени с диаметър около 24см и притискайки с ръце, оформяме основата за чийза. Прибираме в хладилник, докато приготвяме останалата част.

Смесваме крем сиренето и рикотата със захарта и им прибавяме едно по едно яйцата, разбърквайки добре след всяко яйце. Добавяме шоколада и сладкарската боя и разбиваме, докато се смесят добре всички продукти.

Изсипваме върху основата, която приготвихме по-рано.
Печем в предварително загрята фурна на 140С, на водна баня, за около 40-45 минути.

Да ви е сладко! 🙂

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s