Шоколадова торта БЕЗ брашно

Необходими продукти:

  • 3 с.л. масло;
  • 450 гр. шоколад (70% какао);
  • 6 големи яйца;
  • 1 ч.ч. захар;
  • 3 с.л. нес кафе;
  • 1/4 ч.л. сол;
  • 1 ч.л. ванилов аромат;

Начин на приготвяне:

Загряваме фурната на 180С. Приготвяме форма за печене с падащи стени, с диаметър около 20 см. Намазваме я с масло, а дъното покриваме с хартия за печене.

Разтопяваме шоколада и маслото на водна баня.
Отделяме белтъците и жълтъците. Разбиваме жълтъците с 1/2 от захарта за 3-4 минути, след това им добавяме ванилията, солта и кафето. Накрая прибавяме и разтопения шоколад и разбиваме за още няколко минути до хомогенна смес.

В друга купа разбиваме белтъците с останалата захар до пухкав сняг.
Използвайки шпатула добавяме белтъците към останалата смес и разбъркваме внимателно.

Печем за около 40-45 минути.

Декорирах с разтопен бях шоколад и парченца шоколад.

Да ви е сладко!

Advertisements

3 thoughts on “Шоколадова торта БЕЗ брашно

    1. Гери, още не съм, но може да направим нещо съвместно 🙂
      Радвам се, че ти допадат идеите ми!
      Поздрави!

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s