За гофретите без гофретник

Случвало ли ви се е да ви се приядат гофрети, но да нямате гофретник и в крайна сметка да си останете само с желанието? Защото на мен ми се е случвало достатъчно пъти. И не че искам да засегна някого, но на кого му е притрябвал уред САМО за едни гофрети? И без това няма никакво място в кухнята и трябва да се съобразяваме с все по-малки пространства, за да искам да вкарам и ненужен електроуред.

Това е рецепта за всички нас, които смятаме, че гофретниците са грешка и искаме просто да си хапнем гофретки 🙂

От количеството по-долу се получават 7 голями гофрети.

Необходими продукти:

  • 250 гр. масло;
  • 200 гр. захар;
  • 5 яйца;
  • 500 гр. брашно;
  • 2 ванилии;
  • 2 с.л. бакпулвер;
  • 500 мл. прясно мляко;

Начин на приготвяне:

Маслото се разбива със захарта, прибавя им се ванилията.
Едно по едно добавяме и яйцата, разбивайки непрекъснато.
Постепенно добавяме брашното с баклупвера и накрая малко по малко млякото.

Разбиваме до хомогенна смес.

Сега намирате един тиган за грил. За предпочитане не много голям, защото ще ви е трудно да обръщате гофретите.
Аз имам малък чугунен тиган, който ми свърши идеална работа.

Намазваме го с масло и изсипваме от сместа, колкото да покрие дъното.
Когато по повърхността се оформят големи мехури, означава, че вече е готова за обръщане.
Мажем с масло след всяка гофрета.

Поднасяме със сладко, шоколад или каквото ви е на душа 🙂

Тази и още куп страхотни рецепти можете да откриете във втория брой на първото по рода си кулинарно списание за блогъри тук:

SOintoFOOD

Advertisements

3 thoughts on “За гофретите без гофретник

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s