Торта за МЕН

По празниците с толкова готвене, не ми остана време да отида някъде и да изям едно парче торта, но такова, каквото на мен ми се хапва. Затова реших да си я направя. Никога не е прекалено късно да си направиш торта. Човещинка си е все пак. Ето и моето предложение:

Необходими продукти за торта с диаметър 28см:
За блатовете:

6 яйца;
160 гр. брашно;
1 ванилия;
180 гр. захар;

За Крем с Дулсе де лече:

1 ч.ч. Дулсе де лече;
1.5 ч.ч. сладкарска сметана за разбиване;

За крем с рикота:

125 гр. рикота;
200 гр. маскарпоне;
100 гр. кокосови стърготини;
150 гр. бял шоколад;

За декорация:

Сезонни плодове;
Фъстъчен крокант;

Допълнително:

1 ч.ч. прясно мляко;
1 ч.ч. компот от дюли (или друг по желание);

Начин на приготвяне:

За блатовете:
Отделяме белтъците от жълтъците. Разбиваме белтъците с щипка сол на твърд сняг. Отделно разбиваме жълтъците със захарта. Към тях постепенно прибавяме разбитите белтъци и накрая на части прибавяме брашното и ванилията.
Изсипваме във форма с падащи стени, покрита с хартия за печене.
Печем в предварително загрята фурна на 170С за около 30-40 минути.
Когато е готов, изваждаме и оставяме да изстине.
След това разрязваме по средата, за да получим два блата.

За Крем с Дулсе де лече:
Разбиваме Дулсе де лечето на крем и отделно разбиваме сладкарската сметана. Накрая ги смесваме и разбъркваме с шпатула. Оставяме за около час-два в хладилник.

За крем с рикота:
Разтопяваме шоколада на водна баня и оставяме да изстине.
Разбиваме маскарпонето с рикотата и след това прибавяме белия шоколад и кокосовите стърготини. Оставяме за няколко часа в хладилник.

Сглобяване на тортата:
Редим блат и сиропираме със смесените прясно мляко и компот. Сиропира се с 1/2 от получената смес. Намазваме по края на блата с 1/2 от крема от Дулсе де лече, а в средата намазваме обилно с крема от маскарпоне.
Редим плодове и слагаме втория блат отгоре.
Сиропираме с останалата смес и намазваме цялата торта с останалия крем от Дулсе де лече.
Декорираме с фъстъчения крокант и плодовете.
Прибираме в хладилник за поне 24 часа.

Успешна и топла седмица, приятели!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s