Кифлички със стафиди

Всесезонни кифлички със стафиди, които може да замените и със сушени плодове. Идеални за следобедна закуска!

Необходими продукти:

  • 115 гр. бяло брашно с набухвател и още малко за доомесване;
  • 115 гр пълнозърнесто брашно;
  • 1 ч.л. бакпулвер;
  • 55 гр. захар;
  • 55 гр. масло, нарязано на кубчета;
  • 1/2 ч.л. канела;
  • 55 гр. стафиди;
  • 150 гр. суроватка;

Начин на приготвяне:

Загрявате фурната на 200С. Пресявате брашната и бакпулвера в голяма купа и изхвърлете останалите трици. Сипете захарта и разбъркайте. Прибавете маслото и го втрийте, докато сместа заприлича на галета.

Добавяме канелата и стафидите и разбърквате.

Изсипете и суроватката и ако на дъното на купата ви остава брашно, сипете още малко суроватка.

Щом сместа стане меко тесто, премествате го върху набрашнена повърхност и размесвате.

Оформете няколко питки и ги подредете върху тава, покрита с хартия за печене.

Печете за около 20-25минути, докато стане бледозлатисто и се надигне.

 

Хапвайте топли и да ви е сладко! 🙂

п.с. Ако се чудите защо тези кифли ви приличат на питки, ще ви издам една “голяма” тайна. А тя е моята невъзможност да оформя класическа кифла 😀

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s