Шоколадов пай с фъстъчено масло

Такъв пай със сигурност не сте опитвали! Или поне аз не бях. Харесвам всички комбинации с фъстъчено масло и затова тази рецепта ми се стори интересна. Дори големият ми критик, който дори не обича фъстъчено масло, го хареса.

Лесен и бърз е за приготвяне, така че си струва да го опитате. И без това ни заляха с всякакви идеи за разтоварващи режими за организма, които малко хора биха спазвали. Пък да не говорим, че изобщо не му е времето. Истината е, че ако човек иска да изглежда добре и да се чувства добре с нещата, с които се храни, то няма да го прави само след празниците, по време на които е преяждал доволно и видиш ли, изведнъж, е решил да разтоварва.

Така че не се самозалъгвайте, а се захващайте да готвите. Поне като похапваме сладки неща, те да са наистина вкусни.

 

Необходими продукти за Шоколадов пай с фъстъчено масло:

1 голям пакет бисквитки “Орео” (36 бисквитки);
1 ч.ч. масло (около 16 с.л.);
1 1/2 ч.ч. фъстъчено масло;
1 ч.ч. пудра захар;
1 ч.ч. шоколадов чипс;
1/2 ч.ч. сметана (за топинг);

Приготвяне:

Смиламе бисквитките с 8 с.л. масло и оформяме блат.
Разбиваме останалите 8 с.л. масло, фъстъченото масло и чашата пудра захар до пухкав крем.
Разпределяме върху блата и прибираме във фризер за около час.
Загряваме леко сметаната и точно преди да заври, изсипваме шоколада. Оставяме минута и разбъркваме енергично. След това се излива върху фъстъченото масло и се оставя на студено да стегне. Когато изстине, се прибира в хладилник.

Да ви е сладко!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s