Брауни с ментов крем

Необходими продукти за Шоколадово брауни с ментов крем:

За брауни основа:

1/2 ч.ч. меко масло;
1 ч.ч. захар;
1/2 ч.л. сол;
300 гр. разтопен шоколад;
4 яйца;
1 ч.ч. брашно;
1 ч.л. ванилия;
1 ч.ч. натрошени орехи;

Приготвяне на брауни основата:

Разбиваме маслото със захарта и солта. Едно по едно прибавяме яйцата като бъркаме непрекъснато. Прибавяме разтопения на водна баня шоколад, ванилията и накрая пресятото брашно.

Последни добавяме и орехите.

Изсипваме в тавичка, която сме намазали предварително с масло и печем в предварително загрята фурна на 220С за около 20-25 минути. Охлаждаме добре и през това време приготвяме ментовия крем.

Необходими продукти за ментов крем:

2 ч.ч. пудра захар;
1 ч.ч. меко масло;
стрък мента;
малко зелена сладкарска боя;
1/2 ч.ч. крем сирене;

Приготвяне на ментовия крем:

Разбиваме всички продукти заедно в блендер и разбиваме. След това  разпределяме върху изстиналото брауни и прибираме в хладилник.

Необходими продукти за шоколадовия топинг:

1/2 ч.ч. сладкарска сметана;
1 ч.ч. шоколадови парченца;

Приготвяне:

Изсипваме сметаната в касерола и затопляме на котлона. Когато започне да завира, снемаме от котлона и изсипваме шоколадовите парченца. Оставяме за минута и разбъркваме енергично до получаване на гладка смес.

Изливаме я върху ментовия крем и оставяме на хладно, за да стегне. Тъй като не може да се прибере в хладилник, докато е още горещ, може да го оставите на балкона.

Да ви е сладко! 🙂

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s