Торта с маршмелоу крем

 

Необходими продукти:

За блата:

  • 6 яйца;
  • 2 ч.ч. захар;
  • 1 1/3 ч.ч. пюре от тиква;
  • 2 с.л. лимонов сок;
  • 1 ½ ч.ч. брашно;
  • 2 с.л. бакпулвер;
  • 3 с.л. канела;
  • 2 ч.л. джинджифил;
  • 1 ч.л. индийско орехче;
  • 1 ч.л. сол;

За крема:

  • 250 гр. Крем сирене;
  • ½ ч.л. ванилия;
  • ½ ч.ч. пудра захар;
  • 150 гр. Маскарпоне;
  • 1 ч.ч. замразени малини;

За маршмелоу крем:

  • 1 ½ ч.ч. бонбони маршмелоу;
  • 3-4 с.л. прясно мляко;

 

Начин на приготвяне:

– Първо се започва с блата. За целта трябва да имате вече готово тиквено пюре, което се приготвя като се свари тиквата и след това се намачка с вилица, и оставяме да изстине.

Разбиваме яйцата с миксер на висока скорост за около 5-6 минути. През това време смесваме тиквеното пюре, захарта и лимоновия сок.

Добавяме тиквената смес малко по малко към яйцата.
Смесваме всички сухи съставки и след това ги добавяме към яйчената смес.
Приготвяме си правоъгълна тава за печене и я покриваме с хартия за печене и намазваме стените с масло.
Загряваме фурната на 200С.
Изсипваме сместа за блатовете и леко заглаждаме. Печем във вече загрялата фурна за около 15тина минути или до лек загар. Важно е да не се препича!

Подгответе си чиста кухненска кърпа и я поръсете обилно с пудра захар.
След като извадим блата от фурната, внимателно го извадете от тавата, махнете хартията за печене и го поставете върху кърпата. Завийте на руло и оставете настрана да изстива.

– Маршмелоу крем се приготвя като изсипете маршмелоу бонбоните в касерола и загреете, когато започнат да се разтапят, махнете от огъня и разбъркайте енергично, докато всички се разтопят. Добавете прясното мляко и разбийте с миксер, до получаване на крем.

– За крема на тортата разбиваме крем сиренето и маскарпонето с пудрата захар и ванилията. Оставете в хладилник.

– Когато блатовете са напълно изстинали, трябва да бъдат разрязани на три части по дължина или на две, за по – малка и висока торта. Отделяме ¼ от крема настрана, а останалия ще използваме за измазване на блатовете

– Намазваме с крема с маскарпоне и разпределяме замразените малини. Завиваме на руло като след като сме го завили, го поставяме вертикално върху картонена форма за торта. Продължаваме с останалите блатове по същия начин, като ги завиваме около първия.

Накрая измазваме с крема, който отделихме в началото, цялата торта и отгоре заливаме по крайчетата с маршмелоу крем. По желание се поръсва с канела и се декорира с малини и свежа мента.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s