Мъфини “Закуска”

Необходими продукти:

85 гр. пълнозърнесто брашно;
150 гр. обикновено брашно;
2 ч.л. сода;
щипка сол;
1/2 ч.л. смляна канела;
55 гр. тъмна захар от меласа;
30 гр. пшеничен зародиш;
170 гр. стафиди;
220 гр. нискомаслено кисело мляко;
4 с.л. олио;
1 яйце;
Настъргана кора от 1/2 портокал;
3 с.л. портокалов сок;

Приготвяне:

Загряваме фурната на 200С. Намазваме формичките за мъфини с масло, след това поставете хартиени формички в гнездата.

Пресейте в купа двата вида брашно, содата, солта и канелата. Изхвърлете остатъците. Разбъркайте захарта, пшеничния зародиш и стафидите и направете кладенче в средата.

Леко разбийте киселото мляко, олиото, яйцето, портокаловата кора и сока. Изсипете сместа в кладенчето при сухите съставки и ги разбъркайте, колкото да се овлажнят. Не разбивайте и  не смесвайте прекалено дълго.

Прехвърлете сместа във формичките за мъфини. Печете мъфините 15-10мин, докато се надигнат добре и до приятен златист цвят. Оставете ги да изстиват в съда 2-3 минути и ги извадете. Мъфините са най – вкусни, когато са прясно изпечени и все още топли, но може да ги оставите да изстинат до 2 дни в плътно затворена кутия.

Да ви е сладко и празнично 🙂

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s