Шоколадово изкушение

Взривоопасна комбинация от изкушение, шоколад и къпини
Правила съм тази рецепта вече няколко пъти и всеки път добавям различни продукти, тъй като основата е добра и позволява да развихриш въображението си с различни добавки.
Този път имах домашни къпини, на които не можех да обърна гръб!
Големи, сочни и вкусни къпини, съвсем леко киселки, но просто перфектни!
Натурални бонбони, които съчетах с този шоколадов шедьовър. Сигурна съм, че който и да е плод би се съчетал добре, така че дори и да нямате къпини, смело напред!
Необходими продукти:
  • 3ч.ч. брашно;
  • 6 с.л. неподсладено какао;
  • 1 1/2 ч.ч. захар;
  • 2/3 ч.ч. олио;
  • 2 ч.л. оцет /лимонов сок/;
  • 1 ч.л. сол;
  • 2 ч.л. сода;
  • 1 ампула ванилия;
  • 2 ч.ч. вода;
  • 100 гр. начупен черен шоколад;
  • 1 ч.ч. къпини;
Глазура:
  • 150 гр. шоколад;
  • ~75 гр. масло;
  • Шепа къпини;
Начин на приготвяне:
Смесваме всички съставки без шоколадовите парченца и къпините. Разбъркваме с миксер, докато получим хомогенна смес.
Прибавяме парченцата шоколад и разбъркваме внимателно.
Застиламе тавата с хартия за печене и подреждаме къпините на дъното.
Изсипваме сместа отгоре и слагаме да се пече в предварително загрята фурна на 180С. Ако печете с вентилатор, си пригответе лист алуминиево фолио, с което да покриете сладкиша, за да не загори отгоре. Обикновено се пече за около 40мин, но този път ми отне повече, заради влажността от къпините. Проверявайте с клечка за зъби, за да сте сигурни, че не го изваждате рано.
Когато е готов, оставете да изстине във формата и чак тогава извадете.
Докато изстива сладкиша, разтопете на водна баня шоколада и маслото.
Сладкишът трябва да е студен, когато изливате топлата глазура. Накрая подреждаме къпините.
Да ви е сладко! 🙂
Advertisements

12 thoughts on “Шоколадово изкушение

  1. Това е истинска шоколадова феерия!! Прекрасен сладкиш и невероятна визия, не може човек да го подмине безучастно!
    Поздравления, Ели 🙂

    Like

  2. Ели, наистина е взривоопасна тази комбинация! Сигурна съм, че е било с незабравим вкус!

    Like

  3. Ели,никога не съм правила подобен сладкиш с вода и без яйца,но изглежда зашеметяващо!
    Хубави почивни дни!

    Like

  4. Роси, това стана една от любимите ми рецепти. И аз не вярвах, че нещо ще се получи в началото, но останах приятно изненадана 🙂
    Хубав ден!

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s