Ах, че вкусотия!

Предавам се! Колкото и да ми се иска и да полагам неимоверни усилия, няма как да надбягам времето …
Вече е Сряда, а аз още не мога да приключа със задачите от Понеделник. Май ще ми се наложи да посетя някой от онези курсове за справяне със стреса, на които като бонус те научават как да се справяш със задачите и максимално добро разпределяне на времето 🙂
Даже, ако вие знаете някакви трикове, много ще съм благодарна да ми ги споделите!
Абсолютен кошмар!
Този симпатичен кактус е жив само и единствено, защото е кактус и не му е необходима ежедневна, пък да не кажа и ежеседмична грижа, поливане, пресаждане и т.н. … Голяма градинарка, няма що! 🙂
Трябва да ви поднеса извиненията си, че ви подведох така в началото на седмицата, но се надявам, че чакането ще си е заслужавало … ако питате мен, със сигурност!
И както казах вече, всеки нов десерт ми става любим, особено ако се е получил от първия опит и не е имало каквито и да е кулинарни катаклизми по време на процеса на готвене 🙂
Този страхотен кекс го бях набелязала съвсем наскоро и тъй като ми се стори много лесен за приготвяне, мина почти на челна позиция в листа със следващи рецепти 🙂

Необходимите продукти, от които ще имате нужда са:

  • 200 гр. меко масло;
  • 150 гр. бяла кристална захар;
  • 50 гр. кафява захар;
  • 6 яйца;
  • 300 гр. пресято брашно;
  • 2 ч.л. бакпулвер;
  • 1 пакетче ванилия;
  • щипка сол;
За бадемовата коронка:
  • 2 с.л. кристална захар;
  • 3-4 ч.л. канела;
  • 100 гр. филирани бадеми;
  • 5-6 с.л. разтопено масло;
Начин на приготвяне:
Изваждаме маслото от хладилника 1-2 часа преди да започнем с готвенето, трябва да е меко, но не и течно.
Добавяме към него двата вида захар, ванилията, солта и едно по едно след това яйцата.
Започваме да добавяме пресятото брашно с бакпулвера.
Така получената смес изсипваме в кексова форма, застлана с хартия за печене и заравняваме.
За коронката ще трябва да смесите канелата със захарта и поръсваме отгоре.
Останалата част се приготвя като се смесят бадемите с маслото. Тях добавих малко преди да извадя кекса от фурната, за да не изгорят, а да имат приятен златист цвят!
Печем в предварително загрята на 180С фурна за около 35-40*мин и до суха клечка!
*Времето може да зависи от формата и фурната, която използвате. Проверявайте регулярно, за да не прегори горната част, особено ако печете с вентилатор.

Трябва да се получи изключително пухкав кекс, с не прекалено суха вътрешност и приятен ванилово-канелен аромат! 🙂
Да ви е сладко!

Източникът ми този път 🙂

Advertisements

11 thoughts on “Ах, че вкусотия!

  1. Супер кексче, а баздемките отгоре му придават нежен и завършен вид.
    Относно времето- то май не стига на никого, но трябва да си поставяш приоритетни задачи за деня и да гледаш да ги изпълняваш, ако ще и да останеш с 2-3 часа сън за деня. Аз поне гледам така да процедирам.
    Поздрави!

    Like

  2. Страхотно пухкаво кесче си направила, Ели! Аз това тесто много го харесвам и го използвам както за блатове, така и за най-различни видове сладкиши. Най-много го обичам във вариант обърнат сладкиш с някакви плодове и карамел.
    Не се опитвай да се състезаваш с времето, следвай ритъма и се адаптирай, това е единствения начин 🙂
    Поздрави!

    Like

  3. Ели, аз няма да ти давам съвети, защото нито имам право, нито имам кой знае какъв опит. Но от лични изводи мога да ти кажа, че просто не си струва да си хабиш нервите. Отдай времето си на това, което е най-ценно за теб, защото както бързо минават дните, така и после се чудим защо сме отдали толкова много на незаслужаващи неща. 😉 Поеми си въздух и не се опитвай да си “супер” човек, няма такива. И здравето ти е най-важно, така че не го подценявай заради поредните изисквания на някого, които сигурно са възможни в 30-часово денонощие. 😉
    Хайде, млъквам… Като си отхапвам хубаво парченце от прекрасния ти кекс!
    Прегръдки. 🙂

    Like

  4. Ели,много пухкав кекс си приготвила въпреки натовареното ежедневие!Супер е,че си успяла да откраднеш време за снимки и десертче!Взимам си с кафето и ти пожелавам отпочиващи събота и неделя!

    Like

  5. Благодаря ти, Габи! 🙂 Аз уж приоритизирам задачите, но когато са много трудно се вмествам в осемчасовия работен ден 🙂
    Поздрави и хубав уикенд!

    Like

  6. Благодаря ти, Танче 🙂 Не се бях замислила, че тази смес може да се използва за блатове!
    А за състезаването… много трудно: )))
    Поздрави и хубав Петък!

    Like

  7. Гери, а толкова би било приятно да имаме 30часов ден: ) Представи си само колко неща бихме могли да свършим за това време или пък колко време за почивка! :))
    Поздрави, Гери!

    Like

  8. Благодаря ти, мила Роси! Кексчето наистина ми стана фаворит: 🙂 А времето за снимки е абсолютно задължително!
    Поздрави и хубава събота и неделя!

    Like

  9. Благодаря ти, мила Роси! Кексчето наистина ми стана фаворит: 🙂 А времето за снимки е абсолютно задължително!
    Поздрави и хубава събота и неделя!

    Like

  10. При толкова натоварено ежедневие да приготвиш такъв чуден кейк, да го декорираш, да го снимаш и да го презентираш тук – поздравявам те! Дръпвам парченце, за да подсладя деня:) Поздрави!

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s