Отново на вълна сурови десерти!


Вече многократно съм ви показвала различни сурови десерти, които се отличават с липсата на захар, заради което и ги харесвам. Но тези са по – различни …

Говорила съм и за ползата от ядките и фурмите.
Днешният десерт не попада напълно в групата на суровите, защото го разнообразих с карамелен сироп и бадемова паста.
Вдъхновена от сърцевината от бадемова паста на бонбоните Моцарт, които толкова много обичам, реших да направя сурово тяхно ”копие”.
Копие е много силно казано, но все пак останах адски доволна от резултата, а и да ви призная, след Виена изядох толкова много от известните бонбони, че чак започнах да се плаша! Добре, че свършиха 🙂
И още по – добре, че им намерих хубав заместител.
Мили бонбони Моцарт, простете ми! 🙂

Някои не ги харесват, заради марципана, но аз и него обичам. За съжаление, не е така вкъщи и май ще си остана единствения фен на сладкарското изделие. Затова и се спрях на бадемовата паста. Беше ми останала малко от Коледния щолен.

Рецептата се свежда до няколко лесни стъпки.
Необходими ще са ви:

  • 1.5 ч.ч. обезкостени фурми;
  • 1 с.л. кокосово масло;
  • 2 ч.ч. накиснато сурово кашу;
  • 2 с.л. сушени червени боровинки;
  • Бадемова паста;
  • Кокосови стърготини;
  • Карамелен сос;



Начин на приготвяне:
Слагаме фурмите, отцеденото кашу, кокосовото масло и червените боровинки.
Нарязваме бадемовата паста на малки парченца.
Взимаме по едно и го увиваме в сместа с фурмите, оформяйки бонбон.
Повтаряме действието, докато сместа свърши.
Готовите бонбони слагаме за 30тина минути в хладилник.
През това време приготвяме карамелен сос, разтопявайки 1/2 ч.ч. захар и още докато е горещ карамела, на много тънка струйка изсипваме 1/4 ч.ч горещо разтопено масло. Сместа ще ври и кипи с големи балони, но не се плашете 🙂
Бъркайте усърдно, докато сместа се успокои и оставяме да изстине настрана.
Когато всичко е изстинало, вземаме по един бонбон и го потопяваме в карамеления сос, а след това в кокосовите стърготини.
Повтаряме това с всички бонбони 🙂


Дано ви е харесало днешното ми предложение!
Бързо, лесно и много вкусно!

Advertisements

One thought on “Отново на вълна сурови десерти!

  1. Ели, може ли да ти правя компания? Обичам всичко в тези бонбони, страхотни са! 🙂 И… аз също преди не харесвах марципан, но ела да ме видиш сега – страшно ми се услажда! 🙂
    Усмихната вечер!

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s