Щастливи Американски Лимонови Палачинки с праскови

Впечатляващо вкусни, апетитно ароматни, идеално пухкави, перфектно сладки и лесни за приготвяне! Да! Тези палачинки съществуват и аз ги приготвих! Не бяха за закуска, а по – скоро за ранна вечеря, но идеално ги наместих в хранителния график, който напоследък е отпуска 🙂

Та, обичате ли палачинки?
Да ви призная, не съм чувала за човек, който да не ги обожава и някога да отказва да си похапне от небезизвестния десерт!
Вече съвсем друга тема е с какво ги обичате. Сладки – със сладко, мед, орехи, плодове, шоколад и т.н. или солени със салата, тип сандвич или каквото ви роди въображението, а може би под формата на торта 🙂 Със сигурност изпускам много варианти как може да ги консумираме.
Отдавна се каня да си направя американски тип палачинки, но все приготвям я някоя торта, я кремче и така и не стигах до тях. Но вчера ми дойде вдъхновението. Имах си щастлив повод, та и затова ги кръстих така. Може би и затова станаха толкова вкусни. Когато човек е щастлив и позитивен, зарежда не само хората около себе си. С една дума – цъфти 🙂 Най – вероятно и затова си играх 2 часа с фотоапарата след като бях хапнала вече няколко, още докато бях в кухнята 🙂 Но какво да се прави! Това са рисковете да готвиш нещо ужасно вкусно!
Вярно, че палачинките не фигурират в списъците със здравословни закуски, богати на фибри и т.н., но пък си е в реда на нещата да си ги похапваме от време на време!
Необходими продукти:
  • 1 1/2 ч.ч. брашно;
  • 1/2 ч.л. сол;
  • 1 ч.л. сода;
  • 2 с.л. захар;
  • 1 1/2 ч.ч. мляко;
  • 1 ванилия;
  • 2 с.л. зехтин;
  • 1 яйце;
  • Кората и сока от 1 лимон;
  • Кората от 1 лайм;
  • Масло за готвенето;
  • 2 праскови;
Начин на приготвяне:
Смесваме сухите съставки – брашно, захар, ванилия и сода в купа.
В отделен съд сипваме млякото, лимоновия сок, кората от лимон и лайм и предварително разбърканото яйце. Разбъркваме и им добавяме и зехтина.
Обелваме и нарязваме прасковите на малки парченца.
Добавяме мокрите съставки към сухите и разбъркваме добре /работа ми свърши и телена бъркалка/, добавяме парченцата праскови и отново разбъркваме.
Загряваме котлона на средна температура и в тиган с незалепващо покритие слагаме много малко масло. Идеята е палачинките да се изпичат, а не да се пържат в много мазнина.
Когато изсипете сместа и започнат да се оформят балончета, е време да обърнете палачинката за доизпичане.
Поднесете с мед, плодове и накълцани ядки. Или каквото ви се хапва 🙂
Да ви е много сладко!
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s