Най – лесният хляб в комбинация с черен сусам

Лесен, по – лесен, най – лесен..

Вкусен, по – вкусен, най – вкусен 🙂
Ето го и него!
Продукти:
  • 4 ч.ч. пресято брашно;
  • 1 ч.л. сол;
  • 1,5 ч.л. сода;
  • 2 ч.ч. кисело мляко;
  • малко сусам за поръсване;
Начин на приготвяне:
Включваме фурната на 200С да загрява.
Смесваме брашното, солта и содата.
Добавяме киселото мляко и разбъркваме с вилица, лъжица или каквото ви е удобно.
Омесваме на две, на три, докато получим цяло тесто. (Идеята е да не се меси много, максимално малко.)
Слагаме върху тавичка с хартия за печене и правим няколко напречни разреза с нож.
Посипваме с черен сусам и слагаме да се пече за около 40-45мин.
Когато е готов, оставяме да изстине леко на и хапваме с кеф, добавяйки масълце, лютеничка, мед или каквото ви е на душата 🙂
Украсата ми е от лимонова мащерка.
Да ви е сладко!
*Рецепта на Йоли 
 
Advertisements

2 thoughts on “Най – лесният хляб в комбинация с черен сусам

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s