Най – вкусната крем супа

Сещате ли се за онези моменти, в които не ви се хапва нищо друго, освен вкусна домашна супа? Не каква да е, а крем супа!

За съжаление, последния път, когато приготвях такава супичка, беше крем супа от броколи, вкъщи само аз си я ядох. На никого не му хареса. А беше толкова вкусна! Грехота да я изхвърля. И как? Храна не се изхвърля. Малко ми дойде в повечко и ми беше трудно, не исках да поглеждам броколи дълго време след това, но дойде моментът, в който пак да ми се прияде супа. Този път реших, че няма да е от броколи. Може пък това да е била причината за ”провала” ми миналия път.
Скокнах набързо до магазина и взех един буркан грах. Да, сега щеше да бъде грахова 🙂
В последствие си промених мнението, след като отворих хладилника и намерих няколко моркова, картофа и една глава червен лук …
Необходими продукти:
  • 400 гр. грах;
  • 3 малки картофа;
  • 4 моркова;
  • 1 глава червен лук;
  • 1.5 ч.ч. ядково мляко;
  • 1/5 ч.ч. течна сметана;
  • около 100 гр. масло;
  • 2 ч.л. червена хималайска сол;
  • 4 с.л. настирган пармезан;
  • 2 ч.л. червен пипер;
  • копър;
Начин на приготвяне:
Тук вече идва интересният момент от онази вечер 🙂
След като обелих и нарязах картофите и морковите, ги сложих в тенджера да се варят. Добавих граха, водата от буркана с грах и нарязаната глава лук. Оставих ги да се варят, докато омекнат толкова, че да може да се пасират.
След като повече от половината вода беше извряла, свалих от котлона и добавих подправките.
Добавих маслото /ако ви е много, добавете половината/.
В отделен съд затоплих сметаната и млякото /използвах бадемово/, за да  ги добавя към сварените зеленчуците, след като ги пасирам.
Взех пасатора и на първата минута, когато дори половината не беше пасирано, уредът се развали!! Представяте ли си? Умрях си от смях 🙂 И сега какво да правя? Бях твърдо решена, че ще имаме крем супа за вечеря. Съдбата не беше на моя страна и сякаш някакви ”зли сили” не искаха да си завърша супата 🙂
Решението? Взех една голяма цедка и след като зеленчуците бяха сварени идеално реших, че ще ги прекарам през помощното средство. Около час по – късно всички зеленчуци бяха станали на копринено гладко пюре. Изглеждаше страхотно!
Прибавих към него затоплените мляко и сметана и нарязания на ситно копър. Подправих на вкус, имаше нужда от още малко сол.
Всички си облизаха пръстите и още същата вечер моето произведение на изкуството свърши! Това със сигурност беше най – вкусната крем супа, която бях опитвала! 🙂
Пропуснах да спомена, че идеалната комбинация беше допълнена от пълнозърнестия хляб със сушени домати .
Да ви е сладко!
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s