Вечерни празненства на сетивата с камембер и сладко от бели череши

Странно е как човек може да/ или да не/ хареса/заобича нещо /в случая продукт/ при определени обстоятелства и условия. Няколкото ми срещи с камембер преди не минаха така, както очаквах и го бях пратила в списъка ми с храни, които не обичам, допреди няколко дни…

Май така се случва и с хората и често може да се откажеш от общуването си с някого, защото си бил свидетел на случка, която ти е повлияла. Като да извадиш нещо от контекста и да му придадеш изцяло друг смисъл. Не е правилно и в повечето случаи е добре да се даде още един ”шанс”, за да добиеш по – обща представа за анализирания ”обект” и може би за по – смислен социален контакт. Заслужава си да бъдем търпеливи. Не заради другите, а заради самите себе си. След години няма да помним нещата, които сме изоставили в бързината и на които сме обърнали прекалено малко внимание. Все пак ние сме това, което сме, заради хората от обкръжението ни и заради местата, които посещаваме и обогатяват кръгозора ни.
Така че не всичко трябва да бъде зачеркнато при първото ”недоразумение” и не всеки при трудност в общуването. Хората сме различни.
По принцип съм любител на сирена и кашкавали, но не е като да обичам камембер, както споменах по – горе, първите ни няколко срещи не протекоха добре 🙂
И въпреки вкусовите ми предпочитания, не исках да изневерявам на рецептата, която беше именно с камембер. И така след работа се запътих към близкия магазин, взех необходимите продукти и запретнах ръкави :)И добре, че му дадох още един шанс! Иначе нямаше да разбера какво чудо съм изпуснала. А в комбинация с хубаво вино и добра компания… безценно! 🙂

А ето и рецептата.
Необходими продукти:

  • 250 гр. камембер /2 парчета камембер от по 125 грама/;
  • няколко кори за баница;
  • 1 яйце;
  • няколко лъжици сладко от бели череши /при авторката е с друго, но аз се спрях на това/;
  • няколко слайса хамон/ прошуто;
  • няколко супени лъжици разтопено масло;
  • белени слънчогледови семки за поръсване;

Начин на приготвяне:
Корите от баница може да изрежете, така че всяка да може да завива изцяло парче от сиренето. Вземаме няколко кори за баница и ги намасляваме съвсем леко, върху тях поставяме 2-3 слайса от хамона, а върху него сиренето. Слагаме обилно от сладкото, намазваме краищата на корите с разбитото яйце и завиваме в пакетче.

Отгоре също намазваме с яйцето и поръсваме със семките.
Печем в предварително загрята на 180гр фурна без вентилатор, докато приятно златист цвят на корите.

Сервираме със сладко от бели череши и студено вино!
Да ви е сладко! 🙂

Advertisements

2 thoughts on “Вечерни празненства на сетивата с камембер и сладко от бели череши

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s