Следващата доза лимони от съдбата и тяхната употреба в кухнята

Да си призная, този път се затрудних изключително много какво да правя с месечната дажба от лимони. И тъй като лимонадата малко ми омръзна, се спрях на голям тарт с лимонов крем.

Използвах рецептата за лимонов крем и основа от тук, но ми се искаше да добавя и еклери, и така и направих. Кремът трябваше да е по – гъст, отколкото при предишните тарталети, така че добавих само половината от водата. За основа използвах същите продукти х2. За мое съжаление, нямах никакво време да направя и еклери, така че ползвах готови. В общи линии последователността е следната:
Изстиналата основа се намазва с лимоновия крем, отгоре се подреждат еклерите, нарязаните ягоди, боровинките и посипваме с филирани бадеми и пудра захар. Препоръчвам ви да го оставите за около час в хладилник, но и да се извади за поне час на стайна температура преди консумация, за да може тестото да не е прекалено твърдо.

И все пак винаги можете да импровизирате. Там се крие удоволствието от готвенето. Никой не би открил нещо интересно, следвайки всичко точно. Важен е крайният резултат. В моя случай, хората, за които беше предназначен десерта, останаха доволни 🙂

Което ме навежда на мисълта, че за да променим нещо в живота си, трябва да излезем от инерцията и рутината, на която сме свикнали всеки ден. А промяната винаги е хубаво нещо. Кара те да се чувстваш жив. Аз от своя страна мога да благодаря за лимоните и с ентусиазъм и усмивка да очаквам следващата порция :)Да ви е сладко 🙂

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s