Всяко зло за добро

Всяко зло за добро за казали хората, привърженици и на фразата ”Което не те убива, те прави по – силен”…

През последните месеци линията на настроението в ежедневието ми преминава от едната крайност към другата. Първоначално си мислех, че просто е дошло време да ми се припомни какво е ”горчивото” в живота, за да не забравям как да оценявам ”сладостите” в него, но имайки предвид колко време продължава този процес, започвам да се чудя дали съм била права първоначално.

Вярно, че съм човек, който смята, че с позитивно мислене, ще му се случват и хубави неща. И колкото и да ми е трудно, продължавам да съм на това мнение. Трудностите не трябва да сломяват духа и да убиват желанието за нещо по – добро, а напротив. Трябва да действат като катализатор на мотивираността. Преди няколко дни се замислих, че след поредица злощастни събития, които е много вероятно да доведат до по – добро развитие на нещата, човек в крайна сметка стига до извода, че когато няма какво да губи /или това нещо е загубило стойността си/, е готов на всичко. И точно в този момент се разкриват най – различни и вълнуващи пътища пред него. Преди години минах по такъв път и след едно злощастно събитие, преминавайки  емоционалния срив и първоначалния шок, осъзнах, че този момент е бил един от най – хубавите в живота ми.

Така че колкото и зле и безнадеждни да изглеждат нещата на пръв поглед, не трябва да се забравя, че ”всяко зло е за добро”.

Изпивайки горещото кафе сутринта в почивния си ден, съзерцавайки изгрялото слънце и въпреки че съм в големия град, наоколо се чува някоя и друга птичка, се сетих за едни ”слънчеви” мъфини с круша.

Ето и рецептата за Мъфини с круша и топинг с орехи
Необходими продукти:

  • 2 средноголями круши;
  • 2 ч.ч. брашно;
  • 1/2 ч.ч. кафява захар;
  • 1/2 ч.ч. кисело мляко;
  • 1/2 ч.ч. вода;
  • 4 с.л. олио;
  • 1 и 1/2 ч.л. сода за хляб;
  • 1 ч.л. канела;
  • 1 яйце;
  • 1 ампула ванилия;

За топинга:

  • 3-4 с.л. орехи на ситно;
  • 3-4 с.л. кафява захар;
  • 3 с.л. масло;

Начин на приготвяне:
Смесваме яйцето, брашното, захарта, содата (угасена в киселото мляко), олиото, канелата и ванилията. Разбърква се добре и се добавят обелените и нарязани на малки парченца круши.
Сместа се изсипва във формичките за мъфини.
Преди да се сложат да се пекат, се подготвя топинга.
Смесват се продуктите за топинга и мъфините се поръсват с получената смес. Пекат се в умерена фурна до покафеняване на топинга.

Да ви е сладко! И не забравяйте, че позитивното мислене е в основата на ”късмета” 🙂

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s