And when a dream came true… there … in Paris … From Paris with love!

Ще започна с една много известна песен на Joe Dassin  – Champs Elysee :))

Градът на любовта! Така го описват в книгите и екранизират във филмовите продукции. И наистина е така! Всичко в този град те кара да обичаш живота. Да се влюбваш всеки един миг, всяка една секунда във всичко, което те заобикаля. Разходката ни започна от 80-метровата базилика Sacre Coeur, намираща се в най – високата точка на Париж.
От там приключението продължава с голям празник за сетивата! Дегустация на вино и един от най – известните десерти на Франция – френски макарони или както те ги наричат Francies macaroon. Не смятам, че е необходимо да обяснявам колко невероятно вкусни бяха или въобще какво представляват, защото не мисля, че има някой, който не е чувал за тях! Не знам дали някога ще мога да им се наситя! 🙂

Спускаме се по тесните улички към небезизвестното кабаре Moulin Rouge и не след дълго сме на Champs Elysees. Улица, изпълнена с магия! Кокетни кафета, ресторанти, огромни магазини и забързани хора. Разбира се, не пропуснахме да се насладим на момента с чаша ароматно кафе и вкусен кроасан в едно от многото кафенета.
Мога да говоря до безкрай за неповторимото изживяване и за чувството, което този град те кара да изпиташ, но ще оставя снимките да говорят вместо мен…

Advertisements

One thought on “And when a dream came true… there … in Paris … From Paris with love!

  1. Човек може да направи едно чудесно пътешествие,само трябва да разгледа тези невероятно красиви снимки,и да се наслади на много вкусните ти кулинарни творения.Просто са невероятни:))

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s